Menu

Alexander Lövmark

Stockholm

Fasching
torsdag, 10 maj 2018 kl:20:00

Alexander Lövmark


Alexander Lövmark är en av Skandinaviens mest intressanta jazzvokalister. En prisbelönt sångare och improvisatör inom den moderna jazzskolan, som ofta rör sig i gränslandet där jazz, soul och fusion möts. I somras vann han som förste svensk den prestigefyllda Shure Montreux Vocal Jazz Competition 2017 i Schweiz.


Lövmarks musik är en smältdegel av dynamiska grooves, detaljrika arrangemang och starka melodier. Influenser som Kurt Elling, Pat Metheny Group, Art Blakey and the Jazzmessengers och Allan Holdswoth I.O.U kan anas i hans musik men även vårt skandinaviska musikarv lyser igenom. Med en bakgrund som kontrabasist och numera pianist har han ett stadigt och säreget grepp om jazzens improvisatoriska element.


I januari 2018 släpps Alexanders album ”Perfect Storm”, en fullängdare med uteslutande originalkompositioner signerade sångaren själv. Bandet gästas av den mycket uppmärksammade New York-baserade saxofonisten Melissa Aldana och skivan är producerad av Vanessa Liftig.


Med sig har Alexander Lövmark ett samspelt band beståendes av musiker från Malmö, Göteborg och Stockholm som alla har hörts vid flertalet tillfällen på Faschings scen.


- Som om Mel Tormé gick bärsärkagång, eller tänk er Johhny Rotten som jazzvokalist. (Bengt Eriksson, Lira)


Alexander Lövmark - sång
Per-Oscar Nilsson - gitarr
Olle Dernevik - trummor
Viktor Skokic - bas
Simon Westman - piano


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 10 maj 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad