Menu

Daniel Boyacioglu & Mathias Landæus Trio

Stockholm

Fasching
torsdag, 1 mars 2018 kl:20:00

Daniel Boyacioglu & Mathias Landæus Trio


Poeten Daniel Boyacioglu och jazzmusikern Mathias Landæus mångåriga samarbete har resulterat i ett efterlängtat album - där dikten och rapen möter jazzens många uttryck i lekfullhet och precision. Skivsläpp sker på Fasching den 1 mars.


Daniel Boyacioglu är poeten som tidigt 2000-tal introducerade spokenword-dikten i Sverige och sedan dess släppt sju böcker, tre album och uppträtt på allt ifrån operascener till hiphopklubbar.


Mathias Landæus är med sina 15 album och flertalet samarbeten den jazzpianist som med störst nyfikenhet och i över två decennium hittat nya sätt att överraska publiken, recensenterna kallar honom för den minst förutsägbara jazzaktören i landet.


Mathias Landæus och Daniel Boyacioglu träffades första gången år 2002 när dom båda ingick i jazzklubben Faschings husband tillsammans med vad som senare kom att utgöra stora delar av svensk jazzelit. Landæus flyttade ett par år senare från Stockholm där Boyacioglu fortfarande är baserad till Skåne men deras samarbete fortsatte. Både för deras vänskaps skull och för deras syskonskap i konsten, hittade dom nya sätt att arbeta ihop. Bland annat gjorde dom år 2009 en föreställning för Skånes Dansteater och kort därefter framträdde Boyacioglu för första gången med Landæus trio. Efter att också Sveriges Radio visat upprepat intresse för deras livespelningar, bokade dom tid i studio för inspelning av det album dom nu är aktuella med. Resultatet liknar inget annat, där dikten och rapen möter jazzens många uttryck i lekfullhet och precision. Dikterna undersöker bland annat teman som utanförskap och kärlekssorg, eller snarare den kärlek och det liv som våldet i ett samhälle tuggar sönder.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 1 mars 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad