Menu

Bill Evans Petite Blonde II

Stockholm

Fasching
lördag, 5 maj 2018 kl:20:00

Bill Evans Petite Blonde II


Internationellt hyllade saxofonisten återförenas med tre enastående musiker för en intensiv resa i fusion och jazz.


Petite Blonde är speciellt för Bill Evans. Med detta projekt reste han till Europa som bandledare för allra första gången. Året var 1992 – och den liveskiva som spelades in under turnén är en omhuldad klenod för fusionälskare.


Nu är det dags för en ny sväng till Europa – med andra upplagan: Bill Evans Petite Blonde II. Trummisen Dennis Chambers var med redan första gången. Han sitter kvar på trumpallen även denna gång. Men de båda andra musikerna är nya – i sammanhanget. För ”nya” i bemärkelsen orutinerade kan man inte direkt kalla dem – gitarristen Ulf Wakenius och basisten Gary Grainger. Svenske Wakenius kräver ingen introduktion – han är en av Nordens mest erfarna jazzmusiker. Grainger har samarbetat med John Scofield och bildade tillsammans med Dennis Chambers funkbandet Graffiti.


Bandets ledare, Bill Evans, har spelat med några av jazzens största. Bland annat Miles Davis – som kallade Evans för ”en av de bästa musiker jag någonsin träffat”.


Petite Blonde-albumet från 1992 innehöll ballader som smäktande The Watcher och fusion-funk-praliner som Captain Brutis – allt levererat med elegans och teknisk briljans. Det finns ingen anledning att inte förvänta sig detsamma av Petite Blonde II.


Bill Evans - saxofon/sång
Ulf Wakenius - elgitarr
Gary Grainger - elbas
Dennis Chambers - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 5 maj 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

255kr - 390

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad