Menu

Ida Bang & The Blue Tears

Stockholm

Fasching
lördag, 26 maj 2018 kl:20:00

Ida Bang & The Blue Tears
RELEASE & 5-ÅRSKALAS


Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears är ett ungt retro-/roots-band som har blivit ett eftertraktat band på bluesscenen i Europa. Stockholms-bandet hade sin första spelning sommaren 2013, och sedan dess har de turnerat flitigt, med både ett fullängdsalbum och en EP i bagaget. Ida Bang har setts som klubbarrangör för Big Mama Blues Club på Fasching, och nu återvänder hon till hemmascenen med sitt eget band för att fira 5 år tillsammans och det utlovas massa nytt låtmaterial!


Efter flera fantastiska recensioner av både liveshow och album i några av Sveriges största tidningar, bl.a. Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Barometern och Jefferson Blues Magazine, beskrivs de återkommande som ett välbehövligt nytt och nytänkande retro-/americana-band med skickliga musiker och ett eget sound, men samtidigt med stor respekt för bluesens rötter. Våren 2016 representerade de Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen. Bandet gjorde stor succé och blev en ”snackis” i Italien, vilket banade väg för mer turnerande utanför Sveriges gränser. De blev kallade publikfavoriter under Europas största bluesfestival Notodden Blues Fest 2017 i Norge. Bandet släppte under 2016 även sitt första fullängdsalbum, Possibilities, som fick fina recensioner.


26-åriga sångerskan Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och intensitet, som det finns kraft bakom. Hon har gjort mycket för den nya, modernare bluesen i Sverige genom att starta Ladies Got The Blues - ett hyllningsband till kvinnliga bluesmusiker, som också har tagit Sverige med storm, samt har setts som klubbarrangör på Fasching.


I bandet ingår även fyra talangfulla och erfarna instrumentalister: John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. De har alla betydelsefulla roller i bandet med sina olika stilar och enorma spelskicklighet, vilket - enligt recensenterna - bildar ett nytt och eget sound. Låtmaterialet och soundet har blandats av olika inspirationer som t ex Bonnie Raitt, The Black Keys och Alabama Shakes.


- Bandet är tajt och har två riktigt slipade unga gitarrister, Leo Henriksson och John Bernström, som både är fingerfärdiga och vet vad ”less is more” betyder. De många hörvärda solona byggdes upp med känsla för dramatik, full gas och avspänning. Ida Bang själv sjunger med en sorts cool intensitet, som det finns kraft och auktoritet bakom. Det är en rökig röst som utan vidare matchar det framrullande bandet. (Alexander Agrell, Sydsvenskan)


Ida Bang - sång
John Bernström - gitarr
Leo Henriksson - gitarr
Patrik Engström - bas
Leo Sund - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 26 maj 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad