kl: 20:00

Bobo Stenson Trio

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Bobo Stenson Trio


Releasekonsert för Bobo Stenson Trios nya album Contra la Indecisión!


En av svensk jazz stora världsstjärnor släppte i januari en efterlängtad skiva med sin trio. Albumet heter Contra la Indecisión - mot obeslutsamheten. Såväl i Sverige som utomlands är recensenterna lyriska - och Bobo Stenson Trios nya album hyllas som gruppens hittills bästa album.


Liksom tidigare utgår trion ifrån musik hämtade från olika källor. Bland spåren får vi höra melodiös och romantisk sång av den kubanske singersongwritern Silvio Rodriguez, en tolkning av Bartóks version av en slovakisk folksång, ett stycke från Mompous Cancons I Danses - och även Erik Saties Elégie finns med på albumet - såväl som originalkompositioner av Bobo Stenson och Anders Jormin.


Gruppens karaktär och identiteterna hos varje enskild musiker är tydligt, organiskt och logiskt integrerade. Stensons lyriska känsla, Jormins folkmusikinspirerade basspel och Jon Fälts gnistrande och mångfacetterade trumspel är framträdande. Det nya albumet är (liksom det senaste som släpptes 2012) producerat av Manfred Eicher på ECM och inspelat i Lugano.


Tre av Bobo Stenson Trios senaste album har alla tilldelats det svenska Manifestpriset, några av skivorna har även grammisnominerats och fått OrkesterJournalens utmärkelse Gyllene Skivan. Contra la Indecisión har valts ut som ett av januari månads främsta europeiska jazzalbum av The European Jazz Network .


- Stensons, Jormins och Fälts intuitiva sampel och sound har en föregångare i Bill Evans Trio med Paul Motian och Scott LaFaro, men frågan är om någon annan pianotrio har tagit det till sådana här höjder. (Johannes Cornell, DN)


Bobo Stenson - piano
Anders Jormin - kontrabas
Jon Fält - trummor


Foto: Caterina di Perri / ECM Records


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-04-10 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: