Menu

Magic Spirits Quartet

Stockholm

Fasching
lördag, 2 juni 2018 kl:20:00

Magic Spirits Quartet
Kajfeš och Pasborg mötte multimusikern Majid Beskas i Marocko förra året. Mötet gav blodad tand och tillsammans med Jesper Nordenström blev trion en kvartett. Musiken befinner sig i gränslandet mellan traditionell marockansk gnawamusik, ökenblues och europeisk jazz.


Majid Bekkas har sina rötter i nordafrikansk/arabisk musik men har lång erfarenhet av jazz vilket faktiskt gör honom till en unik musiker från regionen som behärskar både traditionell musik och improvisationer. Han har spelat med bl.a. musikerna Joakim Kuhn, Pharaoah Sanders, Bassekou Koyate m.fl.


Trumslagaren Stefan Pasborg är en av Danmarks ledande jazzmusiker som har rönt stora framgångar med projekt som Ibrahim Electric, Firebirds och duo med afrikanske kora-spelaren Dawda Jobarteh. Keyboardgeniet


Jesper Nordenström har länge varit en tongivande medlem i Goran Kajfeš Subtropic Arkestra och har spelat med allt och alla på den svensk musikscenen.


Goran Kajfeš driver grupperna Subtropic Arkestra (som tidigare har haft Majid Bekkas som gäst), Tropiques, Oddjob, han är dessutom medlem i grupperna Nacka Forum, Angles 9, Pan-Scan Ensemble, Fire! Orchestra.


Majid Bekkas - sång/guimbre/oud
Goran Kajfeš - trumpet
Jesper Nordenström - piano/orgel
Stefan Pasborg - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 2 juni 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad