Menu

VED / Death and Vanilla

Stockholm

Fasching
fredag, 31 augusti 2018 kl:21:00

Death and Vanilla / VED
Death And Vanillas drömska popmusik hämtar influenser från psykedelisk 60-talspop, analogiska elektroniska pionjärarbeten och mer eller mindre marginaliserad filmmusik. Spöklika samplingar, vibraphonette och moog är bärande delar i ljudbilden och fascinationen för det övernaturliga och mystiska är ständigt närvarande.


I december 2010 gavs en en 4-spårs EP ut på franska bolaget Hands In The Dark, och i mars 2012 kom debutalbumet, utgivet på franska Hands In The Dark och Malmöitiska Kalligrammofon. 2015 kom andra plattan "To Where The Wild Things Are.", denna gång utgiven av välrenommerade indiebolaget Fire Records, som andas popmusik med en vild, lite drömlik och experimentell edge som hyllar möjligheten att kunna resa in i djupaste och mörkaste delarna av hjärnan.


Framgångarna har hittills varit som störst i länder som Frankrike och Storbritannien, men nu borde det vara dags att även musikälskare på hemmaplan får upp ögonen för bandet.


Anders Hansson - guitar, sampler
Magnus Bodin - synt, vibraphone
Marleen Nilsson - organ, vocals


VED
Live kombinerar VED odd funk, fri jazz, postpunkinfluenser med elektroniska inslag, fältinspelningar och ljud från funna loppmarknadskassetter. Improvisation spelar en stor roll i musiken men också melodier och hypnotiska minimalistiska stycken.


VED har spelat mycket i hela Skandinavien, Tyskland, Spanien, Finland, England under de senaste sju åren och 2014 turnerade de ex-Sovjetiska staterna i Centralasien. De har gjort 3 album, 3 EPs och en kompilation på etiketter
som Höga Nord, Psychic Malmö och Adrian Recordings. Den aktuella nya EPn "DDTT" gavs ut av engelska etiketten Rocket Recordings.


Mattias Nihlén - Electric guitar, bouzouki, synths and electronics
Adam Vilgot Persson - Electric guitar, clarinet, taperecorder and samples
David Hagberg - Drums, percussion and samples
Alexander Karlsson - Bass, guitar and percussion


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 31 augusti 2018 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

127.5kr - 170

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad