Siri Karlsson / Broen

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Siri Karlsson / Broen
Duon Siri Karlsson låter som en hel sekt när de rör sig mellan syntetiska naturljud, improvisationer, hårdhänt noise, psykedelia och sträv melankoli. Mötet mellan akustiska instrument och elektronik ger en spännande ljudbild och förstärker den kontrastverkan som Siri Karlsson alltid arbetar med. Hårt och mjukt, kallt och varmt. Mörker och ljus. Ljudbilden blandar traditionell folkmusik med avantgardistiska syntkulisser. Fria och oförutsägbara utvecklar och omskapar Siri Karlsson ständigt sin mystiska ljudvärld. Siri Karlsson har hittills släppt fyra hyllade album fått flera priser. 2018 skrev de ett beställningsverket Horror Vacui till den elektroniska festivalen SR/P2 Art’s Birthday som släpps som album 2018.


Siri Karlsson är
Maria Arnqvist – altsax, röst, synthar
Cecilia Österholm – nyckelharpa, röst, synthar
+ gäster


Broen är hyllade till skyarna av kritiker, både för debutalbumet “Yoga” och för sina guldglittrande liveframträdanden. Akustisk gyttjetechno? Glittrande lo-fi-danspop? Bandet Broen har skapat ett säreget, närmast psykedeliskt och drömmande universum bestående av jazz, R&B, rap, improvisation, psykedelia, dub och electronica.


Musiken fångar lyssnaren, den är vacker och spännande utan att kännas tråkig. Inte konstigt att Broen har fått ryktet om sig att vara Norges bästa liveband!


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-09-25 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Siri Karlsson

Siri Karlsson, Långt där ute på Spotify

The Lost Colony

Långt där ute

Siri Karlsson, Appaloosa på Spotify

The Lost Colony

Appaloosa

Siri Karlsson, När Mörkret Faller på Spotify

The Lost Colony

När Mörkret Faller

Siri Karlsson är en prisbelönt duo som formexperimenterar med folkmusik, friform och psykedelia. Duon består av Maria Arnqvist på altsax och Cecilia Österholm på nyckelharpa. 2012 vann de pris på Manifestgalan i kategorin visa/folkmusik och de vann Årets utgåva på Folk- & Världsmusikgalan där de också var nominerade i kategorin årets tvärspel. De har gett ut tre skivor som alla blivit kritikerrosade. Den andra skivan producerades av Jari Haapalainen och där bjöd de in flera gästmusiker (Josef Kallerdahl, Tomas Hallonsten, Simon Svärd, Martin Sörbom, Pelle Lindroth, Olof Misgeld) för att nå sina musikaliska visioner. De uppträder som duo ofta förstärkt med effekter och med band. I bandet ingår bl a Simon Svärd, Jari Haapalainen, Torbjörn Zetterberg.