kl: 20:00

Alfa Mist - Stockholm Jazz Festival 2018

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Alfa Mist


Som tonåring producerade Alfa Mist grime och hiphop i sitt rum hemma i Newham i Östra London. Men när han började college lärde han sig spela piano och blev meroch mer influerad av jazz i allmänhet och Miles Davis i synnerhet. De nya influenserna var tydliga på Nocturne EP som han släppte på egen hand 2015.
Förra året kom sedan debutalbumet Antiphon där Alfa Mist samarbetade med en lång rad musiker. Samplingsestetiken från de tidiga hiphop- och grimeproduktionerna lyser fortfarande igenom – men nu handlar det om mer organiskt sväng och en storkänsla för dramatiska soundscapes. Det är både tajt, progressivt och flummigt – på ett bra sätt.


Brittiska Offlicence Magazine sammanfattade sin recension på följande sätt: ”Jheeeeeeeeeeeeeeeeeeee[…]eeeeeze. This is truly a special album”. Och det är bara att hålla med. Alfa Mist står för något nytt inom jazzen – samtidigt som han elegant förvaltar arvet från sina föregångare. Ett minst sagt häpnadsväckande sound!


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-10-12 20:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Kungsgatan 63


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på 89 Danskvällar På Gröna Lund I Sommar
PRESS
26 mar
kl: 11:00

89 Danskvällar På Gröna Lund I Sommar

Lördagen den 27 april slår Gröna Lund upp sina portar och samma kväll anordnas även säsongens första dans på den anrika Dansbanan. I sommar kommer 89 danskvällar gå av stapeln där det bjuds på Sveriges bästa dansband, Salsa, Bachata och Salsa Cubana. Gröna Lunds dansbana har roat generationer av dansare genom tiderna och i år blir inget undantag. Mellan den 27 april och 27...


Bild på Emma Ringqvist Och Hjalmar Fries Är Årets Äventyrare 2018
PRESS
23 mar
kl: 14:20

Emma Ringqvist Och Hjalmar Fries Är Årets Äventyrare 2018

Emma Ringqvist och Hjalmar Fries är Årets kvinnliga respektive manliga äventyrare. Priset delades ut på Explore Outdoor på Stockholmsmässan den 23 mars. Den prestigefulla utmärkelsen Årets Äventyrare syftar till att lyfta fram och tydliggöra äventyret som ett fenomen, men också den lust och beslutsamhet som äventyrarna besitter och som visar att ingenting är omöjligt. I år är...

Hitta oss på Facebook