Menu

Carl Verheyen Band

Stockholm

Fasching
onsdag, 5 september 2018 kl:20:00

Carl Verheyen Band


En djupdykning i blues: från delta- till Piedmont-blues, från Chicago till Texas – och även en utflykt till engelsk blues. Allt i händerna på en fantomgitarrist och hans band.


Los Angeles-gitarristen Carl Verheyen har utsetts till en av världens tio bästa gitarrister av Guitar Magazine och fått liknande utmärkelser i en lång rad andra tidningar. Han var med i Supertramp och har spelat tillsammans med storheter som BB King, Cher och The Bee Gees (för att nämna några). Han ligger också bakom filmmusik till Star Trek och Seinfeld. Carl Verheyen har dessutom varit John Fogertys gitarrlärare!


När han nu tar sitt tremannaband på en Essential Blues Tour handlar det som titeln antyder just om blues – i många olika former. Han har själv kommenterat intriktningen med orden ”ju djupare man gräver i bluesen, desto fler stilistiska nyanser hittar man” – och han lovar att utforska allt från delta-, Piedmonte- , Chicago-, Texas-blues till brittisk blues. Med sig har han basisten Dave Marotta som inte direkt heller är någon nykomling. På hans meritlista står bland annat spelningar med Phil Collins och Manhattan Transfer. Bakom trummorna sitter John Mader – som tidigare spelat med Randy Newman och Pat Benatar (och många andra). Ett rutinerat gäng med andra ord.


”Målet med turné är att hitta bluesens essens och utforska det kreativa i den långa traditionen, samtidigt som jag tillför något av min egen gärning” säger Carl Verheyen.


Räkna med tungt gung och härlig blues i händerna på absoluta toppmusiker!


Carl Verheyen – gitarr och sång
Dave Marotta – bas
John Mader – trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.



Carl Verheyen Band
2024-04-21 20:00:00
Stockholm, Fasching

Datum / Tid

onsdag, 5 september 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr - 300

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad