Menu

GURLS

Stockholm

Fasching
onsdag, 12 september 2018 kl:20:00

GURLS


Feministiskt, humoristiskt, uppkäftigt, innerligt, ”kult” (på norska med långt ”u”) – ibland på engelska, ibland på norska. Sångerskan Rohey, saxofonisten Hanna Paulsberg, basisten Ellen Andrea Wang, tre unga musiker som till vardags frontar var sitt eget band, ingår i den nya trion GURLS, baserad i Oslo. Första singeln från plattan var låten ”Porkchop Lover”.
Det är bra gjort att stoppa in så mycket obestridlig och dagsaktuell jazztalang in i en trio, men det är alltså detta som GURLS är. Eller stryk talang, dessa meriterade musiker är långt förbi det stadiet. Detta är tre av Norges mest eftertraktade musiker:
Ellen Andrea Wang på kontrabas är känd från sin egen trio, från Pixel och för sina år med Manu Katché och Marilyn Mazur.
Saxofonisten Hanna Paulsberg som startade trion och skriver texterna ger också ut plattor med Hanna Paulsberg Concept, har varit med i Trondheim Jazz Orchestra och även spelat med Bobo Stenson, Bugge Wesseltoft och Chick Corea (!)
Sångerskan Rohey Taalah håller på att göra stor succé, inte minst internationellt, med soulbandet Rohey.
Debutplattan ”Run Boy Run” som släpptes 16 februari i år har redan höjts till skyarna av norska media, och vi väntar oss en liknande respons i Sverige.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 12 september 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

110kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad