Menu

Julian Lage Trio

Stockholm

Fasching
måndag, 15 oktober 2018 kl:20:00

Julian Lage Trio


Som femåring spelade han gitarr varje dag – förutom en dag då han skulle åka tåg. En åtta år gammal Julian Lage kommenterade den dagen i dokumentären Jules At Eight (1996) med orden ”jag ångrar verkligen den dagen”. Sedan får vi tittare se hur en åtta år gammal Julian leker med sin elgitarr. Kort sagt: Julian Lage var ett underbarn.


Idag är han vuxen. Men han kan fortfarande blända sin publik med sitt enormt skickliga gitarrspel. En recensent i New York Times beskrev honom som ”one of jazz’s breezier virtuosos, possessed of an unflappable technical facility and a seemingly boundless curiosity” – och det är vad det handlar om. Julian Lage är tekniskt skicklig, virtuos på instrumentet – och begåvad med en stor nyfikenhet som gjuter liv i alla hans skivor och livekonserter.


Tillsammans med sitt band kommer han till Stockholm Jazz Festival med rykande färska albumet Modern Lore – där han återigen visar sin briljans, både på gitarren och som bandledare. Och som vanligt handlar det om jazz som är rotad i den amerikanska 1900-talstraditionen.


Julian Lage - gitarr
Jorge Roeder - bas
Eric Doob - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

måndag, 15 oktober 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 290

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad