MIRIAM AÏDA

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Miriam Aïda


Miriam Aïdas prisbelönta grupp hyllar David Bowie.


David Bowie ägde modet att utmana de sociala normerna och gå utanför de givna ramarna med ett budskap om att följa sitt hjärta och våga stå för den man är.


Med detta budskap närmast hjärtat och med influenser av afro-brasilianska rytmer, jazz, reggae och en dos svensk melankoli tolkar Miriam Aïda och hennes grupp Bowies fantastiska låtar på ett personligt sätt; SpaceOddity, the Man Who Sold the World, Let ?s Dance, Rebel Rebel m.fl.


Miriam har sina rötter i Sverige & Marocko och från scenen skapar hon en gemenskap med sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion.


Intimt, ärligt och alltid groovy!


MIRIAM AÏDA - SÅNG
MATS ANDERSSON - 7STRÄNGAD GITARR
FINN BJÖRNULFSON - SLAGVERK
OLA BOTHZÉN - SLAGVERK


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-10-04 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Miriam Aïda

Miriam Aïda, Sway på Spotify

Burlesque Lounge 2

Sway

Miriam Aïda, Sunny på Spotify

Burlesque Lounge 2

Sunny

Miriam Aïda, Angelina / Zooma Zooma på Spotify

Burlesque Lounge 2

Angelina / Zooma Zooma

Miriam Sarghini Aïda Kronkvist, född 24 september 1974 i Lund, är en svensk bossa nova- och jazzsångare, skivbolagsdirektör och programledare i radio.


Miriam Aïda debuterade på skiva 2002 med Jan Lundgren Trio Presents Miriam Aida & Fredrik Kronkvist och har turnerat i Sverige och internationellt med olika band och konstellationer som Norrbotten Big Band, Jan Lundgren Trio och Joe Spinaci & the Broololino Orchestra. Hon är även sångare i den svenska bossa-gruppen A Bossa Eletrica och musikprojektet Meu Brasil. Hon är gift med saxofonisten Fredrik Kronkvist och har tillsammans med honom drivit jazzklubben Monk i Malmö och skivbolaget Connective Records. Aïda har framträtt i TV och radio som till exempel i Allsång på Skansen och har sedan våren 2011 varit jazzpresentatör på Sveriges Radio P2 och med egna programmet Miriams jazz 2011. Samma år gav hon ut en skiva baserad på den svenska vistraditionen, Visans väsen.