Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Josef Leimberg

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Josef Leimberg


Los Angeles-baserade trumpetaren Josef Leimberg är ingen nybörjare på sitt instrument. Redan som femåring lärde han sig hantera trumpeten. Efter studier vid Cal Arts blev han medlem i hiphopgruppen Mad Kap och redan där stod det klart att han skulle ägna sig åt en gränsöverskridande verksamhet i skärningspunkten mellan hiphop och jazz. Efter samarbeten med Erykah Badu, Angie Stone, Robert Glasper, George Clinton och Frank Ocean är hans rykte minst sagt gott.


Men ännu mer uppmärksamhet har han fått för sina samarbeten med Snoop Dogg och Kendrick Lamar. Han spelade trumpet på den sistnämndes banbrytande To Pimp A Butterfly vid sidan av vännen och kollegan Kamasi Washington.


Washington bidrar med sin saxofon på Josef Leimbergs debutalbum Astral Progressions som kom för två år sedan. Precis som Washingtons egna material handlar det om en modern fusion med stora ambitioner när Josef Leimberg står i centrum. Han är ytterligare en gren på det starka jazz-trädet i dagens Los Angeles och hans jazz är sökande, andlig och flummig – på ett bra sätt.


Sjuttiotalets fusion är en given referens och talande nog valde Leimberg att göra en cover på Miles Davis Lonely Fire – från skivan Big Fun – på sitt debutalbum. Men Leimbergs kärleksförklaring till sjuttiotalet är ändå helt nutida och rymmer också en rejäl dos R&B, soul och hiphop.


Leimberg är ett av de starkaste bevisen för att den amerikanska västkustens jazzscen idag är mer vital än på många många år.


Josef Leimberg, trumpet
Tracy Wanname, basklarinett, saxofon, flöjt
Anand Benette, gitarr
Matthew Little, keyboard
Will Logan, trummor
tba, bas


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-11-03 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: