Menu

Kikagaku Moyo + Chicagojazzen

Stockholm

Fasching
fredag, 23 november 2018 kl:21:00

Kikagaku Moyo


Namnet Kikagaku Moyo går att översätta med ”geometriska mönster” och det är lätt att se sådana för sin inre syn när man lyssnar på detta sinnesutvidgande psykedeliaband från Tokyo. Ända sedan starten – sommaren 2012 – har de sammansmält influenser från tysk Krautrock med motoriska beats med slingrande indiska ragor och en rejäl dos folkmusik. Allt sammansmält och hopsnickrat till en psykedelisk rock som pendlar mellan mjuka anslag och hårda attacker.


De har jämförts med andra japanska psykedeliska band som Acid Mothers Temple och Ghost – men skiljer sig från båda dessa och står stadigt på egna ben. Senaste skivan House in the Tall Grass beskrevs av Clash Magazine som ”Delicately beautiful, this is a real trip” – och det är en träffande beskrivning. Massiva gitarrväggar träffar smekande sitar-toner och thereminklanger.


Bandet har turnerat flitigt och bland annat spelat på Austin Psych Fest och L.A. Psych Fest. Nu har det blivit dags att bjuda Faschingpubliken på en rejäl tripp.


Chicagojazzen


Chicagojazzen från Skellefteå har i över tio år spelat in och gett ut avig och tjurig instrumentalmusik. Musiken är ett slags nedkok av de senaste 60 åren gitarrmusik och pendlar från mjukt och melodiöst och skevt, alltid med ett outtalat mål om att verka bortom genrebeteckningar och stel kategorisering. Live framförs musiken med ett stort band (ibland upp mot tio medlemmar) där låtarna ofta stöps om i friare och stökigare former.
Chicagojazzen släppte 2017 sin åttonde skiva på Zeon Light Skiva och närmar sig i skrivande stund mållinjen för en nionde platta


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 23 november 2018 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

127.5kr - 170

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad