Menu

Yasuaki Shimizu

Stockholm

Fasching
måndag, 29 oktober 2018 kl:20:00

Yasuaki Shimizu


Suget efter nyupptäckta ambient-, new age- och new wave-pärlor från Japan har varit enormt under de senaste två åren. Webbtidningar som CRACK och FACT har listat vilka artister som är viktigast för den som vill ha koll på det japanska åttiotalet (och vem vill inte det?) och återutgivningarna på vinyl har duggat tätt.


En artist som fått ett rejält uppsving i karriären är saxofonisten, kompositören och producenten Yasuaki Shimizu. Och det med rätta! Som bandledare i japanska new wave-bandet Mariah skapade han albumet Utakata No Hibi som idag (35 år senare) låter både fräschare och aktuellare än någonsin! Det handlar om innovativ pop som blandar elektronik och discorytmer med japansk folkmusik och pop.


Som soloartist är han mest känd för de båda albumen Kakashi, (där han blandar jazzsaxofon med minimal dub, ambient, pop och musique concrete och med det idag världskända kattomslaget!) och Music For Commercials. Det senare är precis som titeln antyder Shimizus musik för reklamfilmer – men den är så experimentell och avancerad att en artist som Oneohtrix Point Never brukar nämna den skivan som en avgörande influens och hans skivor . Shimizus skivor är dessutom de bäst sålda under 2018 på sajten Discogs.


Live använder sig Shimizu mycket av det rum där han spelar. På sätt liknar ingen spelning varandra. Upplevelsen blir unik. Han har samarbetat med allt från jazzvokalisten Helen Merrill och ex-Flying Lizard-medlemmen David CUnnigham till ingen mindre än Björk samtidigt som han även har delat scen med musiker såsom Bill Laswell, Van Dyke Parks och Manu Dibango.


För första gången på över ett decennium kommer Yasuaki Shimizu till Sverige och Fasching för att bjuda på nytt material, improvisation och omarbetat material från de tidiga skivorna.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

måndag, 29 oktober 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

165kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad