Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

FSJ presenterar: Sörling-Östholm-Sedgwick-Adåker

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

FSJ presenterar: Sörling-Östholm-Sedgwick-Adåker


FSJ, Föreningen Svenska Jazzmusiker, presenterar med stöd av Kulturrådet en konsert med uruppföranden av 4 spännande kompositörer - Isabel Sörling, Jonas Östholm, Amanda Sedgwick och Ulf Adåker. 4 musikaliska porträtt av musiker med stark identitet och uttryck. De fyra speglar olika aspekter av jazzlivet och visar upp den stora rikedom och bredd som ryms inom jazzmusiken. Olika generationer med olika erfarenheter möts. Alla fyra skriver för samma ensemble - jazzgrupp plus stråkkvartett - och medverkar själva i sina respektive stycken. I jazzgruppen ingår mycket namnkunniga musiker - Krister Andersson, saxofon och klarinett, Adam Forkelid, piano, Filip Augustsson, bas och Calle Rasmusson, trummor. Stråkkvartetten leds av den välrenommerade violinisten Victoria Stjerna (bl a vinnare av 2017 års Jan Wallander-pris). Välkommen till en mycket spännande och unik kväll!


Isabel Sörling


Isabel Sörling, vokalist, improvisatör, kompositör och musiker, förmedlar sin musik med en enastående direktkontakt, nerv, mod och glädje. Med rösten som verktyg slänger hon sig ut i improvisationer och vokaliska utflykter.


Under hösten 2016 noterades Isabel som en av de fem mest inflytelserika samtida kvinnliga jazzmusikerna i Europa av den brittiska tidningen The Guardian. Ett år senare, under hösten 2017, tilldelades hon priset "Les etoile du jazz", i kategorin "Révelation Vocale" av jazztidningen Citizen Jazz.


Jonas Östholm


Jonas Östholm, musiker, kompositör och arrangör - företrädesvis inom improvisationsbaserad musik, driver flera egna grupper, däribland trio och kvartett i eget namn samt Östholm/Strandberg duo tillsammans med trumpetaren Emil Strandberg. Han ingår även som fast medlem i flera tongivande svenska jazz/improvisationsgrupper och har arrangerat/komponerat musik för Rigmor Gustafsson och Uppsala Kammarsolister (2008) samt komponerat och arrangerat musik till texter av Kristina Lugn framförda av Sarah Riedel (2015).


Ulf Adåker


Trumpetaren/kompositören/arrangören Ulf Adåker är sedan 50 år verksam på den svenska jazzscenen. Som ledare för fusionsgruppen EGBA, formerad 1971, har han spelat på de flesta nordiska jazzklubbar och festivaler och även turnerat i Europa, på Kuba, i Singapore och Indien.


Den musik som kommer att framföras på Fasching den 6 september är en svit i 3 satser: Le cou de la Girafe, Le Jazz Cool & A Tribute to T.D.


Amanda Sedgwick


Amanda Sedgwick har varit verksam som bandledare, kompositör och frilansande musiker och solist i Sverige och USA de senaste arton åren. Hon har gett ut fyra skivor i eget namn där hennes kompositioner varit centrala: ”Volt, ”Reunion”, ”Delightness” och ”Shadow And Act”.


Förutom att framträda som solist med storband, leda sin kvintett och den nya sextetten Bird ?s Nest, spelar hon med ett flertal andra svenska band, bland flera andra Radiojazzgruppen, Kustbandet, Bosse Brobergs Nogenja och Georgie Fame med Claes Crona Trio.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-09-06 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: