Menu

Magnus Lindgren möter Lena Willemark

Stockholm

Fasching
tisdag, 18 december 2018 kl:20:00

Magnus Lindgren möter Lena Willemark


På Faschings scen gör Magnus Lindgren en rad konserter med olika gäster. Gästernas musikaliska bakgrund ligger till grund för dessa kvällar som Magnus kryddar med sina personliga arrangemang och musikerskap.


LENA WILLEMARK har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska.
Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig från sina läromästare.


Willemark har som sångerska och spelman arbetat tillsammans med en rad musiker i olika genrer, här kan nämnas bl.a. Frifot, Elise Einarsdotter, Karin Rehnqvist, Anders Jormin, Ale Möller, Kungliga Filharmonikerna och Göteborgs Symfoniker.


En annan del av sitt skapande utgör komponerandet – hon har i alla olika konstellationer under åren komponerat och arrangerat en mängd musik.


Willemark har dessutom tagit emot en rad utmärkelser, däribland fem Grammisar, varit nominerad till Nordiska rådets musikpris, är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien samt Riksspelman. 2011 mottog hon utmärkelsen ”Litteris et Artibus”.


-----


Magnus Lindgren har under sin karriär som musiker, kompositör och arrangör arbetat med en lång rad intressanta musiker både i Sverige och utomlands. Hans ständiga sökande efter nya musikaliska vägar i kombination med en begåvning utöver det vanliga har givit honom en position i svenskt musikliv som möts med respekt och fascination.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 18 december 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

140kr - 290

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad