Menu

Henrik Linder & The Cuddly Kittens + SOUL POWER

Stockholm

Fasching
torsdag, 27 september 2018 kl:20:00

Stockholmsföretaget EBS Sweden AB designar och utvecklar basförstärkare, effekter och tillbehör med hela världen som exportmarknad. Eftersom företaget fyller 30 år är denna konsert en del i firandet och ett samarrangemang mellan Fasching och EBS.
Soul Power featuring Derek Conyer


Soul Power, som öppnar kvällen, hyllar soulmusikens hjältar med mycket själ, hjärta och exceptionellt kompetenta musiker. De är välkända för Fasching-publiken där de spelat för utsålda hus ett flertal gånger och leds av den karismatiske sångaren/bandledaren Derek Conyer. Övriga musiker är: Molle Molin, bas, Max Schultz, gitarr, Mats B Olsson, keyboard och James Bradley Jr., trummor.
Henrik Linder and the Cuddly Kittens (ft Morgan Ågren)


Henrik Linder har hänfört och upprört musikrecensenter världen över de senaste åren genom att sticka ut hakan och sätta virtuost basspel och slap-bas i ett nytt genreöverskridande sammanhang med Dirty Loops. Bandet slog igenom stort via Youtube och signades så småningom av David Foster och har vunnit respekt bland musiker i alla genrer. Henrik har sedan genombrottet turnerat och spelat med Dirty Loops, David Foster and Friends, GEM (Eldar Djangirov Matt Garstka), Loreen, Danny Saucedo, medlemmar från Tribal Tech, Linder Bros m.fl. Utifrån en gedigen musikutbildning via Adolf Fredriks musikklasser, Södra Latin, Fridhems Folkhögskola och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm har Henrik växt till en lysande stjärna på den internationella bashimlen. Som ett bevis på detta fick Henrik priset “Young Gun Award” i ansedda Bass Player Magazine 2014.


Konserten med the Cuddly Kittens blir den första för Henrik Linder som bandledare. En supergrupp som består av eminenta musiker som spelat med allt från Benny Andersson till Frank Zappa och består av Henrik Linder, bas, Björn Arkö, sax, Joel Lyssarides, piano, Carl Mörner Ringström, gitarr och Morgan Ågren, trummor. Repertoaren kommer till stor del bestå av originalmaterial, och en del av det framförs för första gången under denna kväll.


Eftersom spelningen är ett samarrangemang med EBS Professional Bass Equipment, som firar 30 år, kommer bandet gästas av internationella basisterna och EBS artisterna Rubem Farias (Brasilien) och Jay-Tee Teterissa (Holland) under senare delen av konserten.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 27 september 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

142.5kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad