Menu

RäfvenStockholm

, Fasching
fredag, 14 december 2018 kl: 21:00

Räfven


I år fyller Räfven femton och det firas med pompa och ståt under hela året. Den 19 oktober släpps jubileumsalbumet 15, en skiva som på många sätt sammanfattar åren de hittills haft som band.


Jubiléet uppmärksammas också med ett stort antal liveframträdanden. Räfven har under sina år tillsammans och genom hundratals vilda konserter gjort sig kända som Sveriges mest oemotståndliga liveband, även om turnéernas form har förändrats något sedan 2003.


Bandet berättar: ”De första turnéerna var gatumusikturnéer där vi åkte runt i en skruttig Volvo och senare en Cheva van. Vi spelade för det publiken lade i hatten och på folks fester. På nätterna kunde någon sova i en pinnstol utan sits. Nu när vi alla rör oss runt 40 har vi märkt att det är skönt med en säng att sova i.”


Räfven är gränslösa och deras musik och uttryck lånar och reser fritt mellan tider, kulturer, traditioner och kontinenter. De är en folkrörelse som sprider övertygelsen om alla människors lika värde. Musiken är verktyget, dansgolvet fristaden och kärleken budskapet.


Med sin hämningslösa folkpunk har Räfven vunnit stor publik internationellt och under september åker de på sin sjätte turné i Japan. Väl hemma från Japan åker Räfven på releaseturné i Sverige och gästar då även Fasching!


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid


2018-12-14 21:00

Plats

Fasching
Stockholm, Kungsgatan 63

Typ

Musik

Kostnad

165kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        

Datum: Alla dagar


Tillbaka Sök

Välj stad