Menu

Antonio Sanchez And Migration

Stockholm

Fasching
onsdag, 16 januari 2019 kl:20:00

Antonio Sanchez and Migration


Han är en av sin generations mest framstående trummisar, bandledare och kompositörer. Nu är Antonio Sanchez aktuell med ny platta!


Han föddes i Mexiko City 1971, och började spela trummor som 5-åring. Redan i de tidiga tonåren anlitades han som professionell musiker. Antonio utbildade sig senare till pianist på musikkonservatoriet i Mexiko innan han 1993 flyttade till Boston för att gå på Berklee College of Music. I slutet av 90-talet hamnade han (äntligen?!) i New York och det dröjde inte länge förrän han var en av de absolut mest eftertraktade trummisarna på den internationella jazzscenen. Han har spelat på över 100 album och samarbetat med tunga namn som Chick Corea, Joshua Redman, Avishai Cohen, Michael Brecker, Charlie Haden, Gary Burton och Toots Thielmans. Han är också Pat Methenys drummer of choice!


Men Antonio Sanchez är också en driven soloartist. Han har släppt flera skivor i eget namn. Hans första “Migration” hyllades av All About Jazz som “one of the best new releases of 2007”. Hans tredje New Life fick ett otroligt genomslag i jazzpressen och vann bl a German Echo Jazz Award 2014. Till Fasching kommer han med det egna bandet och en ny platta i bagaget som släpps inom kort!


Antonio Sanchez - trummor
Chais Baird - saxofon
John Escreet - piano / keyboard
Orlando Le Fleming - bas
Thana Alexa - sång

Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 16 januari 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

190kr - 340

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad