Menu

Tassos Spiliotopoulos Quartet feat. Jonas Knutsson

Stockholm

Fasching
torsdag, 24 januari 2019 kl:20:00

Tassos Spiliotopoulos Quartet feat. Jonas Knutsson


Den grekiske gitarristen Tassos Spiliotopoulos har skapat sig ett namn som en av de mest spännande nya rösterna på världens jazzscener. Spiliotopoulos har beskrivits som en musiker som tillför något nytt till jazzen med sina melodiska kompositioner och sitt energiska, nervkittlande gitarrspel.


Under sina tolv år i London har han samarbetat med några av Storbritanniens mest hyllade jazzmusiker och medverkat i en mängd kritikerrosade album. Samtidigt har Spiliotopoulos upprätthållit ett hektiskt turnéschema och presenterat sin blandning av modern jazz, grekisk folkmusik, flamenco, blues och fusion i över femton länder i Europa, USA och Asien.


Spiliotopoulos har gett ut tre verk i sitt eget namn, det senaste, ’In The North’ blev på sätt och vis hans första samarbete med svenska musiker.


Nu möter Spiliotopoulos den svenske prisbelönade saxofonisten Jonas Knutsson och de ’musikaliska gnistorna’ flyger. Verk av båda kompositörerna presenteras på ett nytt och spännande sätt.
Med två lirare i världsklass förvandlas Faschings scen denna kväll till en topparena för nyskapande och internationell jazz.


Jonas Knutsson - Saxofon
Tassos Spiliotopoulos - Gitarr
Robert Erlandsson - Bas
Fredrik Rundqvist - Trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 24 januari 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad