Menu

Hamilton de Holanda duo

Stockholm

Fasching
tisdag, 29 januari 2019 kl:20:00

Hamilton de Holanda Duo


Hemma i Brasilien är Hamilton de Holanda en stor stjärna. Internationellt har han också börjat göra avtryck, bland annat med skivreleaser på ansedda etiketter som ECM. I USA kallas han för övrigt ”mandolinens Jimi Hendrix” – vilket ska ses som en beskrivning av hans välutvecklade teknik och virtuositet på instrumentet. Hamilton de Holanda har adderat två strängar och spelar på en tiosträngad mandolin, vilket ger honom ännu större musikaliskt spektrum.


Han började spela mandolin redan som femåring efter att ha fått ett instrument i julklapp av sin farfar (som också var musiker). Idag kan han blicka tillbaka på ett liv inom musiken: diskografin rymmer ett trettiotal album och fler kommer!


Men det är inte bara hans bländande teknik och hans djupa kunnande som gör honom till en lysande scenpersonlighet. Han är också öppen för olika intryck och stilar. Tillsammans med sin duo plockar han guldkorn från genrer som choro, jazz, samba, bossa och pop för att sätta ihop dem till en egensinnig musik som vibrerar av liv.


Hamilton de Holanda (10 strings mandolin)
Fernando Cesar ( 7 strings mandolin)


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 29 januari 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

262.5kr - 400

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad