Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Pussy Riot

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

RIOT DAYS


Pussy Riot blev världskända när de framförde sin ”punk-bön” mot Vladimir Putin i Frälsarkatedralen i Moskva 2012. Bland de tre som dömdes för aktionen fanns Maria Alyokhina – som sedan avtjänade ett 21 månader långt fängelsestraff i Ryssland. Efter att hon frisläppts deltog hon i en aktion under OS i Sotji – och blev slagen och misshandlad av kosacker som hade hand om ”säkerheten” under OS. I somras genomförde Pussy Riot också en uppmärksammad aktion mot fotbolls-VM.


I december 2016 lanserade den ständigt aktiva Maria Alyokhina sitt nästa projekt – Pussy Riot Theatre och föreställningen Riot Days som baseras på hennes bok med samma namn. Det är den hon nu kommer till Stockholm och Fasching med.


Förutom Alyokhina uppträder Kyril Masheka och duon AWOTT (Asian Women On The Telephone). AWOTT betår av saxofonisten Nastya och Max som spelar på syntar och trummaskiner. Musikaliskt ligger de inte långt ifrån de digitala punkarna i Atari Teenage Riot – det är hårt och svettigt och Nastya blåser saxofon som om det gällde livet.


2017 gjorde Pussy Riot Theatre en turné genom USA och fick översvallande recensioner. Det var många som knockades av urkraften och ursinnet i showen – förmodligen blir det likadant hos oss.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-02-03 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Pussy Riot

Pussy Riot, Wont Get Fooled Again på Spotify

Pussy Riot - Wont Get Fooled Again

Wont Get Fooled Again

Pussy Riot, Smells Like Teen Spirit på Spotify

Pussy Riot - Wont Get Fooled Again

Smells Like Teen Spirit

Pussy Riot, Blitzkreig Bop på Spotify

Pussy Riot - Wont Get Fooled Again

Blitzkreig Bop

Pussy Riot är en feministisk rysk punkgrupp, konstnärskollektiv, aktivistgrupp och performancekollektiv.


Bandet bestod från början av 11 kvinnliga medlemmar i åldrarna 20-33 år. De genomför ofta aktioner med spontanspelningar och genom musiken försöker de belysa frågor om yttrandefrihet och jämställdhet, ofta med en tydlig kritik mot Rysslands president Vladimir Putin.


Sommaren 2012 dömdes tre av medlemmarna till två års fängelse för huliganism efter att utan kyrkans medgivande ha genomfört ett regimkritiskt performance framför ett altare i Kristus Frälsarens katedral i Moskva i februari. Domaren menade att de drivits av hat och fientlighet mot troende samt att deras framträdande varit blasfemiskt. Spelningen i Frälsarkatedralen var enligt bandet själva ett försök att visa kopplingen mellan Putin och ledarna i den rysk-ortodoxa kyrkan.


Fallet väckte internationell uppmärksamhet och många kulturarbetare, såväl ryska som internationella, ställde sig på Pussy Riots sida och menade att åtalet strider mot yttrandefriheten. Bland de mer namnkunniga artister som uttalade sitt stöd för Pussy Riot fanns Paul McCartney, Björk, Madonna och Red Hot Chili Peppers.