Menu

Pussy Riot

Stockholm

Fasching
söndag, 3 februari 2019 kl:20:00

RIOT DAYS


Pussy Riot blev världskända när de framförde sin ”punk-bön” mot Vladimir Putin i Frälsarkatedralen i Moskva 2012. Bland de tre som dömdes för aktionen fanns Maria Alyokhina – som sedan avtjänade ett 21 månader långt fängelsestraff i Ryssland. Efter att hon frisläppts deltog hon i en aktion under OS i Sotji – och blev slagen och misshandlad av kosacker som hade hand om ”säkerheten” under OS. I somras genomförde Pussy Riot också en uppmärksammad aktion mot fotbolls-VM.


I december 2016 lanserade den ständigt aktiva Maria Alyokhina sitt nästa projekt – Pussy Riot Theatre och föreställningen Riot Days som baseras på hennes bok med samma namn. Det är den hon nu kommer till Stockholm och Fasching med.


Förutom Alyokhina uppträder Kyril Masheka och duon AWOTT (Asian Women On The Telephone). AWOTT betår av saxofonisten Nastya och Max som spelar på syntar och trummaskiner. Musikaliskt ligger de inte långt ifrån de digitala punkarna i Atari Teenage Riot – det är hårt och svettigt och Nastya blåser saxofon som om det gällde livet.


2017 gjorde Pussy Riot Theatre en turné genom USA och fick översvallande recensioner. Det var många som knockades av urkraften och ursinnet i showen – förmodligen blir det likadant hos oss.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 3 februari 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

221.25kr - 295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad