Menu

Arild Andersen Trio

Stockholm

Fasching
onsdag, 6 februari 2019 kl:20:00

Arild Andersen Trio: In-House Science


En legendarisk basist som inte behöver någon närmare presentation. Redan 1967 började han spela med Jan Garbarek och Jon Christensen, och även med Karin Krogh. På 70-talet spelade han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell m fl för att sedan på 80-talet starta sitt legendariska band Masqualero.


Men framför allt är han fast förankrad i nutiden, och hans stora spelglädje och kreativitet kombineras med en utsökt teknik.


Johan Scherwin på Lira skriver så här om projektet In-house science: "han kör lite walking bass på den straighta jazzens finslipade golv eller gjuter ett starkt fundament för de andra två att ta spjärn emot när han inte slungar sig upp i de översta registren och iklär sig solistrollen som en flyhänt cellist.Långa stunder blir de tre till en kropp med tre huvuden. Var och en är tydlig trots tätt växelbruk mellan solist- och komprollen och tillsammans drar eller snarare skjuter de på i samma riktning. Räcker detta som en kort beskrivning av en lysande, komplett platta?”


Arild Andersen - bas
Paolo Vinaccia - trummor
Tommy Smith - tenorsaxofon


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 6 februari 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad