Lisa Fischer

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Lisa Fischer


I 26 år backade Lisa Fischer upp The Rolling Stones som körsångerska. Keith Richards har lovordat hennes kraft, energi och fokus. Men Stones är inte enda artisten hon körat för: Tina Turner, Chaka Khan och Nine Inch Nails har också anlitat henne. I och med dokumentären Tweenty Feet from Stardom (2013) fick hon dock ett genombrott på egen hand. I filmen skildras Lisa Fischer och andra körsångerskor som är stjärnor – men som alltid hamnat bakom de artister de sjungit med. Dokumentärfilmen blev en succé – och Lisa Fischer tog steget ut i den starkaste spotlighten. The New York Times konstaterade att ”Lisa Fischer blev den oväntade stjärnan från filmen”.


Oväntat för att konkurrensen var hård. Inte för att Lisa Fischer inte har de kvaliteter som gör henne till stjärna. Hennes röst är klar, stark och säker. I dag turnerar hon mycket riktigt som soloartist, uppbackad av bandet Grand Baton, och uppträder med egna låtar – det går nog att räkna med att få höra hennes vid det här laget klassiska R&B-hit ”How Can I Ease The Pain” – tillsammans med rock- och soulklassiker. Bandet Grand Baton blandar influenser från afrikansk, arabisk och karibisk musik med rock och soul till en sprudlande musik som verkligen ger Lisa Fischers breda röstregister utrymme att glänsa – i förgrunden.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-02-15 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:LISA FISCHER

LISA FISCHER, How Can I Ease The Pain på Spotify

So Intense

How Can I Ease The Pain

LISA FISCHER, So Intense på Spotify

So Intense

So Intense

LISA FISCHER, Save Me på Spotify

So Intense

Save Me