Menu

Jimmy Halperin with Pål Nyberg Trio

Stockholm

Fasching
torsdag, 21 februari 2019 kl:20:00

Jimmy Halperin with Pål Nyberg Trio


Lennie Tristano, pianisten, kompositören, pedagogen och en av jazzens verkliga pionjärer som före sin tid med sina komplexa linjer skapade ett nytt coolt förhållningssätt till jazz. En musik som är bland det mest spännande man kan uppleva inom jazzen - men som ändå hörs sällan.


I år skulle Tristano fyllt 100 år. Det firar vi med konsert av en av Lennies mest spännande alumner, Jimmy Halperin!


Samarbetet mellan den amerikanska saxofonisten och kompositören Jimmy Halperin och den svenska gitarristen Pål Nyberg har pågått sedan 2014. Sedan dess har dom med sin kvartett turnerat flitigt internationellt och släppt två album, Snow Tiger (2015) och Live at A-trane -Berlin (2017). Albumen har fått stor uppmärksamhet internationellt och deras senaste album Live at A-trane blev nyligen listad som ett av 2017s bästa album i DownBeat Magazine.


Som tidigare elev och senare kollega till Lennie Tristano och Sal Mosca är Halperin idag en av New Yorks mest tongivande röster inom vad som brukar kallas NYC-Cool. Gruppen har arbetat med original kompositioner av Nyberg och Halperin och musik av Tristano och musiker associerade med Tristano-skolan. Man skulle kunna beskriva musiken som jazz med tydlig Bebop förankring men med ett betydligt friare förhållningssätt till improvisationen. Missa inte inte detta möte mellan denna skandinaviska topptrio och en av New Yorks mest spännande saxofonister!


Jimmy Halperin -tenor sax
Pål Nyberg -gitarr
Robert Erlandsson -bas
Andreas Fryland -trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 21 februari 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad