Menu

Oded Tzur Quartet

Stockholm

Fasching
onsdag, 27 februari 2019 kl:20:00

Oded Tzur Quartet


Med albumet Translator’s Note (där han bland annat samarbetare med Shai Maestro) fick Oded Tzur sitt stora internationella genombrott sommaren 2017. Recensenterna rosade den israelisk-amerikanske tenorsaxofonisten för hans lågmälda, men samtidigt detaljerade jazzmusik. Amerikanska Downbeat lovordade hans utforskande av mikrotonalitet – ett utforskande som härstammar från Oded Tzurs stora intresse och passion för klassisk indisk musik.


Idag bor Tzur i New York där han är verksam som saxofonist, bandledare och kompositör. Men han började i Tel Aviv under 2000-talet och tog där och då många intryck från sin lärare Gersh Geller. I Israel spelade Oded Tzur i en rad olika genrer, men intresset för improviserad musik ledde honom så småningom till klassisk indisk musik. Det var där han lärde sig att utforska det mikrotonala.


Oded Tzur är en fantastisk musiker som kan få sin tenorsax att låta som både en basklarinett, oboe eller basflöjt. All About Jazz har jämfört honom med storheter som John Coltrane och Sonny Rollins. Missa inte denna nytända stjärna på jazzhimlen!


Oded Tzur – tenorsaxofon
Nitai Hershkovits – piano
Petros Klampanis – bas
Johnathan Blake - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 27 februari 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

110kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad