Menu

Yotam Silberstein

Stockholm

Fasching
tisdag, 12 mars 2019 kl:20:00

Yotam Silberstein


När amerikanska jazztidningen Jazziz recenserade Yotam Silbersteins ”The Village” förra året inledde de sin positiva recension med orden: ”när musikälskare tänker på platser som producerat enastående jazzgitarrister är kanske inte Israel det första land som dyker upp i tankarna – men det kan mycket väl ändras nu”. Därefter lovordar recensenten Yotam Silbersteins spel, hans brasilianska, argentinska och spanska influenser och drar paralleller till storheter som Paco de Lucia. Stora ord för en relativt okänd jazzgitarrist. Men rättvisa.


Redan som ung i Tel Aviv drog Yotam Silbersteins uppmärksamhet till sig. Efter en spelning på italienska festivalen Umbria Jazz Festival fick Europa upp öronen för den israeliske gitarristen – och när han flyttade till New York 2005 började det hända saker på allvar. Samma år tog han sig till finalen i ansedda Thelonious Monk International Jazz Guitar Competition och har sedan dess gått från klarhet till klarhet.


Sedan dess har han spelat med storheter som Roy Hargrove och John Patitucci. Som bandledare för Yotam Silberstein Quartet presenterar han till största delen eget material – fingerfärdigt, tekniskt skickligt och med en osviklig känsla för bebop och annan klassisk jazz. Skivan ”The Village” släpptes förra året på bolaget Jazz & People och är en bra ingång till den som vill lära känna honom inför konserten på Fasching.
Yotam Silberstein - gitarr
Vitor Gonçalves- piano, dragspel
Rick Rosato - bas
Daniel Dor - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 12 mars 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

110kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad