Menu

Malin Wättring 4

Stockholm

Fasching
onsdag, 20 mars 2019 kl:20:00

Malin Wättring 4- Albumrelease


Den 8 mars släpper Malin Wättring 4 sitt tredje album "Live in Hamburg" och nu kommer de till Fasching för att fira detta!


Varje konsert kvartetten gör är en resa. En resa genom Malins kompositioner och gruppens fria improvisationer. Varje konsert är att hoppa. Att våga tala ärligt ur hjärtat, att lyssna och ta plats. En strävan efter att inte fastna i några boxar utan att få vara i sann frihet, ärlighet och öppenhet.


Under de 6 år som kvartetten har jobbat ihop har de utvecklat en djup förståelse och tillit till varandra som genomsyrar musiken. 2015 släpptes det kritikerrosade debutalbumet Glöd med Malin Wättring 4 & 8. 2018 kom uppföljaren Harvest, ett samarbete med Bohuslän Big Band, som hyllades både av kritiker och publik.
Malin utsågs till Årets kompositör på Jazzkattengalan efter detta samarbete.
Nu kommer det tredje albumet, som är det första där endast kvartetten medverkar. Det är en liveskiva, då gruppen verkligen är ett liveband som tolkar det brinnande nuet!


"Wättrings band har sitt eget sätt. Det kommer hela tiden in nya saker, låtarna går in i andra faser och fast det hela spretar som en punkmohikanfrisyr hänger man glatt med. Musiken flyter på så organiskt och övergångarna görs så märkligt smidiga. Spelet hålls musikantiskt, tajt och målmedvetet styrt, av öppna sinnelag. Helheten blir harmonisk." Alexander Agrell - Sydsvenskan


Malin Wättring - saxofoner,
Naoko Sakata - piano,
Donovan von Martens - kontrabas,
Anna Lund - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 20 mars 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad