Menu

Xiu Xiu

Stockholm

Fasching
tisdag, 2 april 2019 kl:20:00

Xiu Xiu


Sedan starten i början av 2000-talet har multiinstrumentalisten Jamie Stewart (som är den enda konstanta medlemmen i Xiu Xiu) gjort personlig och egensinnig musik på massor med skivor, i konstinstallationer och sidoprojekt. Det handlar om skev avantgardepop, dansanta beats och massiva väggar av distade gitarrer.


I Xiu Xius musikaliska värld är inget oväntat – eller snarare, experimentlustan är så stor så att allt kan förekomma. Så har Xiu Xiu också släppt hela album med Twin Peaks-tolkningar eller hårda samarbeten med noiseartister som Merzbow.


Jamie Stewarts kreativitet och kompromisslöshet samt förmåga att knyta till sig spännande gästartister är minst sagt stor. På nya albumet Girl With Basket of Fruit medverkar bland annat Eugene Robinson (från Oxbow), Devin Hoff och haitiska slagverkarna Emmanuel Obi och Ayo Okafor.


När Jamie Stewart kommer till Fasching gör han det tillsammans med tidigare sina två musiker som också är vana samarbetspartners Thor Harris (från, Swans och Thor & Friends) och Jordan Gieger (från Minus Story/Shearwater).


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 2 april 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

165kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad