Menu

Ida Bang & The Blue Tears

Stockholm

Fasching
fredag, 22 februari 2019 kl:20:00

Ida Bang & The Blue Tears ALBUMRELEASE


Stockholmsbandet Ida Bang & The Blue Tears håller releasekonsert för det nya albumet ”Not The Same”, en låtblandning av soul, rock och rhythm & blues. Albumet spelades in under fyra dagar i legendariska Baggpipe Studios och är producerat av Andreas Roos på TEN Music Group. Denna kväll på hemmascenen Fasching tar de med sig en blåssektion, och presenterar stolt sitt nya material och sound.


Kritikerrosade och prisbelönta Ida Bang & The Blue Tears bildades 2013 och har efter flitigt turnerande blivit ett eftertraktat band på livescenerna i Europa. De har fått flera fantastiska recensioner av både liveshow och album i några av Sveriges största tidningar, bl.a. Dagens Nyheter, Sydsvenskan och Barometern, där de återkommande beskrivs som ett välbehövligt nytt och nytänkande band med skickliga musiker och ett eget sound.


Ida Bang sjunger med mycket inlevelse och intensitet, som det finns kraft bakom. Hon är grundaren bakom hyllningsbandet Ladies Got The Blues och har även setts som arrangör för Big Mama Blues Club på Fasching. I bandet ingår även fyra talangfulla och erfarna instrumentalister: John Bernström och Leo Henriksson på gitarr, Patrik Engström på bas och Leo Sund på trummor. Med sina olika stilar och enorma spelskicklighet bildar de sitt egna speciella sound. Våren 2016 representerade Ida Bang & The Blue Tears Sverige i European Blues Challenge i Italien, efter att ha vunnit den svenska uttagningstävlingen.


Ida Bang, sång
Leo Henriksson, gitarr
John Bernström, gitarr
Patrik Engström, bas
Leo Sund, trummor
Daniel Angebrand, trumpet
Kristian Brink, saxofon


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 22 februari 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

165kr - 270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad