kl: 20:00

Juhani Aaltonen

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Juhani Aaltonen - Jonas Kullhammar Union


Juhani "Junnu" Aaltonen fyller 84 år under 2019. Han är en av de mest inflytelserika tenorsaxofonisterna och flöjtisterna hemma i Finland och en hörnpelare inom nordisk jazz i stort. Med en egen spelstil och imponerande scennärvaro har han trollbundit publik i hela världen. Hans uttryck har varierat, men han har ständigt återkommit till den friare, improvisationsdrivna jazzen – som ligger honom varmast om hjärtat.


Han är en given förebild och inspiration för en av Sveriges flitigaste och mest uppmärksammade saxofonister under senare år: den mångsidige Jonas Kullhammar. Till sitt band Svenska Kaputt skrev Kullhammar låten Vesaaltonen – som är en hyllning till Aaltonen och en annan av finsk avantgardejazz stora: trummisen Edward Vesala.


Tillsammans med kontrabasisten Christian Meaas Svendsen och trummisen Ilmari Heikinheimo ger Aaltonen och Kullhammar sig ut på en improviserad resa över både genre- och nationsgränser. Friheten står i fokus!


Juhani Aaltonen – tenorsaxofon, flöjt
Jonas Kullhamar – saxofoner
Christian Meaas Svendsen – kontrabas
Ilmari Heikinheimo – trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-02 20:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Kungsgatan 63


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook