Menu

Girls in Airports

Stockholm

Fasching
söndag, 7 april 2019 kl:20:00

Girls in Airports


Bandnamnet är vilseledande: den danska kvintetten Girls in Airports består faktiskt bara av manliga musiker. Men – namnet är samtidigt guidande, eftersom det för tankarna till Brian Enos ambienta mästerstycke Music for Airports. Och Eno är en av de referenser som brukar nämnas när någon ska beskriva Girls in Airports musik.


Som tidskriften All About Jazz som listade Eno vid sidan av King Crimson, Pink Floyd, Donny McCaslin (på Bowies Blackstar). Man skulle kunna lägga till Radiohead, Jan Garbarek och Sun Ra. Eller så konstaterar man endast att Girls in Airports gör en återhållen jazz som söker sig till harmonier och stämningslägen av det lugnare slaget – och som samtidigt bakar in elektroniska ljudkulisser och indiepopigt vemodiga melodier.


Senaste albumet heter Live och är som namnet antyder en liveskiva. Enligt Orkester Journalens recensent ett klokt beslut eftersom detta band är bäst live – de ”kommer till sin rätt allra bäst på en scen nära dig”. Nu är det dags för dem att göra det på Faschings scen.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

söndag, 7 april 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

110kr - 270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad