Menu

Mdou Moctar

Stockholm

Fasching
torsdag, 13 juni 2019 kl:20:00

Mdou Moctar


Mdou Moctars liv är som en film: som liten pojke byggde han en egen akustisk gitarr och började spela, trots att sekulär musik var förbjudet i det religiösa område där han växte upp. Men hans sånger om respekt och tradition blev godkända av de religiösa ledarna. Moctar skaffade sig efter mycket möda en riktig gitarr, spelade in ett album i en studio – där han bland annat auto-tuneade sin röst och blev en hit i Nigeria och intilliggande länder. Hans musik spreds som mp3-or från mobiltelefon till mobiltelefon. Han är självklart med på samlingen Music from Saharan Cellphones.


Efter det gick han vidare och spelade huvudrollen i en långfilm: Tuareg-versionen av Princes Purple Rain. Folkmusikskivan Sousoume Tamachek följde år 2017. På den spelade han alla instrument själv.


Hans första ”riktiga” album – inspelat med stort band i en rejäl studio – kommer i slutet av mars. ”Ilana: The Creator” är ytterst efterlängtat från fans runt om i världen – fans som älskar karismatiska Mdou Moctar och hans virtuosa sätt att spela gitarr. Men allra mest ser fansen såklart fram emot turnén som följer i samband med skivreleasen – en turné som tar honom till Stockholm och Fasching.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

torsdag, 13 juni 2019 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

135kr - 180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad