kl: 20:00

Tower of Power Tribute Band

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

TOWER OF POWER TRIBUTE BAND FT MORGAN ÅGREN AND DEREK CONYER 10TH ANNIVERSARY


Tower of Power Tribute Band firar 10 år som band. Bandet startades hösten 2009 av basisten Alexander Pontikis och gitarristen Magnus Lindbloom. Syftet var att vara Sveriges främsta ambassadörer för det legendariska soulbandet Tower of Power och att med mängder av skatter från bandets fantastiska diskografi.


Oavsett om du aldrig har hört deras musik förut eller är ett hängiven fan så garanteras ett fantastiskt groove och sagolika soullåtar som kommer få dig att dansa av ren glädje.


Projektet äras av att ha Sveriges främsta musiker med i uppsättningen; bl.a. den legendariske trummisen Morgan Ågren (Frank Zappa, Mats & Morgan Band och många många fler - framröstad till Världens mest mångsidige trummis i Modern Drummers läsaromröstning. Jonne Bentlöv och Kristian Brink medverkar även (Bo Kaspers Orkester)


Morgan Ågren - Trummor
Derek Conyer - Sång
Patrik Eriksson - Trumpet
Jakob Norgren - Bariton Saxofon
Mats Hermansson - Trombon
Marcus Alm - Trumpet
Kristian Brink - Tenorsax (Bo Kaspers orkester m.fl.)
Kristian Kraftling - Keys (Dirty Loops m.fl.)
Magnus Lindbloom - Gitarr (Jimmy Ågren Band m.fl.)
Alexander Pontikis - Bas
Teresa Perrelli - Kör
Ida Widberg - Kör
Calle Drugge - Percussion


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-15 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Tower Of Power

Tower Of Power, What Is Hip? på Spotify

Tower Of Power

What Is Hip?

Tower Of Power, Diggin' On James Brown på Spotify

Soul With A Capital "S" - The Best Of Tower Of Power

Diggin' On James Brown

Tower Of Power, Soul With A Capital 'S' på Spotify

Soul With A Capital "S" - The Best Of Tower Of Power

Soul With A Capital 'S'

Tower of Power är ett amerikanskt soul/funk-band, bildat i Oakland, Kalifornien 1968, av saxofonisterna och låtskrivarna Emilio Castillo och Stephen "Doc" Kupka (The Funky Doctor).


Tower of Power slog igenom 1973 med albumet Tower of Power, där låtar som "Soul Vaccination" och "What Is Hip?" förekom. Skivan följdes året efter upp med albumen "Back To Oakland" och "Urban Renewal". Tower of Power var aktiva och turnerade under hela 1970-talet, men på 1980-talet drabbades bandet av en del motgångar, till exempel drogproblem. I början av 1990-talet var Castillo & C:o dock tillbaka igen, och började åter att turnera runt om i världen, vilket de fortfarande gör.


Många musiker har varit med i Tower of Power, bland annat funk-trummisen David Garibaldi, basisten Francis 'Rocco' Prestia och sångaren Lenny Williams. David och Rocco var båda borta från bandet ett par år, men har på senare tid återvänt. Det typiska för Tower of Power är deras stora blåssektion, två tenorsaxar, två trumpeter och en barytonsax.
Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook