kl: 20:00

Huun Huur Tu

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Huun Huur Tu


Huun Huur Tu bildades redan 1992 och har sedan starten ägnat sig åt folkmusik från sin hembygd: Tuva i ryska Sibirien, på gränsen mot Mongoliet. Den traditionella strupsång de framför kallas sygyt och har använts i alla tider av traktens schamaner. De använder sig också av traditionella instrument som igil, khomus, doshpuluur och schamantrumman dünggür.


Deras sound har fascinerat många, långt utanför södra Sibirien och de har samarbetat med nyfikna artister som bland andra Kronoskvartetten, The Chieftains och Frank Zappa.


Men även när de framträder på egen hand blandar de sina traditionella instrument och spel- och sångsätt med västerländska instrument som gitarr. De experimenterar gärna också med elektronik.


Det som verkligen gör dem unika är dock strupsången där sångarna producerar två eller till och med tre toner och övertoner samtidigt. Övertonerna låter stundtals som ljudet från en flöjt eller en fågels kvitter. Men det är det inte – det är ett starkt uttryck för den mänskliga röstens fantastiska möjligheter.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-09 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook