kl: 20:00

Bill Frisell Skuli Sverrisson duo

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Skúli Sverrisson & Bill Frisell


Bill Frisell räknas till en av de allra största nu levande jazzgitarristerna och brukar räknas som en av ”the big three” vid sidan av Pat Metheny och John Scofield. Amerikanske jazzgitarristen Frisell har länge hyllats för sin mångsidighet och sin förmåga att få enkelheten att bli trollbindande, ja närmast mystisk. Han har släppt skivor på framstående etiketter som ECM och Nonesuch och har samarbetat med en lång rad artister som bland andra Laurie Anderson, Paul Simon och John Zorn.


Isländske basisten Skúli Sverrisson har också samarbetat med Laurie Anderson, men är kanske mer känd för att ha kompat Lou Reed och sångerskan och multiinstrumentalisten Ólöf Arnalds. Hans uppfinningsrika basspel och hans förmåga att komponera stämningsfylld jazzmusik har tagit honom långt utanför Island.


Att dessa båda herrar nu samarbetar är på tiden! Deras musikaliska uttryck passar varandra som hand i handsken och All About Jazz gav deras album Strata (där de presenterar Sverrissons kompositioner) en stark fyra av fem möjliga. Men det är givetvis live dessa rutinerade instrumentalister kommer bäst till sin rätt.


Skúli Sverrisson – elbas och akustisk bas
Bill Frisell – elgitarr och akustisk gitarr


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-13 20:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm, Kungsgatan 63


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook