kl: 20:00

Marcos Valle

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Marcos Valle


En välkammad, ung man blickar ut från Samba ”Demais” omslag. Året var 1963 och Marcos Valle inledde sin skivkarriär som till idag har hunnit upp i ett trettiotal album. Han gick i skolan när Bossa Nova-rörelsen slog till hårt i Rio de Janeiro. Sedan starten på sin karriär har han hållit bossanova-fanan högt och fick under sextio- och sjuttiotalen en smärre kultstatus runt om i världen.


Hans vackra röst, hans säkra hantering av keyboards som exempelvis hans Fender-Rhodes och ett stabilt gitarrspel har gjort honom till ett av de största namnen från Brasilien.


Som det anstår en stor artist har han också influerat massor av unga artister – och under 2010-talet har han kunnat notera hur hans karriär fått ny fart efter att hiphop-storheter som Jay Z och Kanye West samplat friskt ur hans katalog. Själv har han också släppt remixalbum där hans låtar fått en mer klubbig touch. Men det är i bossanovan han trivs bäst.


Marcos Valle – keyboards, gitarr & sång
Kevin James Glasgow – bas
Patricia Valle - sång
Jose Renato - trummor
Jesse Sadoc – trumpet & flygelhorn


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-06 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook