Colin Stetson

Fasching



Detta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Brittiska tidningen The Independent var knockade efter en Colin Stetson-spelning på Jazz Cafe i London häromåret. Ingressen till recensionen löd kort och gott: ”hans tekniska kunskap är kolossal – den här mannen är en orkester”. Det var knappast efter en ovanligt lyckad spelning: så där brukar det se ut i tidningarna efter en Colin Stetson-konsert.


Andra musiker har också upptäckt hans unika sound och det säger en hel del att ljudvirtuoser som Laurie Anderson, Tom Waits, Arcade Fire och Bon Iver har valt att samarbeta med honom. På egen hand har han tolkat Henryk Goreckis magiska Tredje symfoni och släppt en lång rad skivor som fått högsta betyg.


Med sin bassaxofon skapar han ljudlandskap som är både rytmiskt eleganta och melodiskt mörkt suggestiva. Med avancerad mikoronuppsättning och cirkulär andning skapar Stetson ljudmattor som har lika mycket med drone, minimalism och jazz att göra. Ja, och så lite influenser från electronica. Att höra honom framföra sina intrikata kompositioner från kritikerhyllade albumet ”All This I do for Glory” är något alldeles unikt – så missa inte detta.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-09 20:00


Plats/Lokal:

Adress:



Fler tillfällen: