John Holmström Om Tat Sat

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Om Tat Sat är John Holmströms hjärteprojekt där han samlat sina kompisar och favoritmusiker för att spela sina egna låtar.
Kompisarna är valda efter sin stora kunskap men också uttrycksfullhet, öppenhet och ärlighet i sina respektive spelstilar.


John Holmström är en Stockholmsbaserad pianist ursprungligen från Mölndal. Ursprunget och hans expressiva spelstil har lett till att han stundtals förärats epitetet "Stormen från Mölndal".
John rör sig inom ett brett spektra av improviserad musik och har genom det haft förmånen att få spela med fantastiska musiker från en uppsjö av genrer, generationer och länder. Genom att jobba efter devisen "allt är jazz" söker han nya vägar att kombinera all den musiken som han utövar i ett och samma band, ergo: John Holmström Om Tat Sat.


Om Tat Sat är ett sanskritmantra och får i det här sammanhanget stå för ambitionen att hitta fram till det sanna och mest ärliga i musik.


John Holmström Om Tat Sat släppte i maj 2018 sin debutskiva Vivan och så här lät det då


"Thoughtful themes, that may be difficult to hum, but fun to ride along with."
George W Harris- Jazz Weekly


"Gruppen John Holmström Om Tat Sat serverar i och med albumet Vivian en rykande het jazz med extra allt. Smaklig spis!"
Andreas Backelund-Lira


Det hörs att det är jazz och är både traditionellt och nyskapande, om vart annat. John Holmström Om Tat Sat blandar och ger med stor musikalisk skicklighet.
Lennart Götesson-Dalademokraten


För närvarande arbetas det med en albumtrilogi med politiskt tema och på konserten kommer musik såväl från "Vivian" som kommande album spelas.


Niklas Barnö-Trumpet
Susanna Risberg-Gitarr
John Holmström-Piano, Komposition
Palle Sollinger-Bas
Gustav Nahlin-Trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-12 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: