Klabbes Bank

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Klabbes Bank är något unikt från den svenska jazzscenen. Det är musik som vågar dröja sig kvar i stämningar och som med sin improvisatoriska nerv lyckats skapa ett eget sound.2019 började med ett besök i studio och i november släpper bandet sitt sjätte album.Det är en sextett där tre blåsares högst personliga klang badar i en trio som producerar ett elektroniskt hav. Ibland surfar blåsarna ovanpå, ibland går det inte att skilja dem åt och musiken blir ett kollage, ett hav av ljud. Musiken är en blandning av elektronica, improvisation, noise och magiska melodier.Bandet startades 2003 av kompositören Klabbe Hörngren, även känd som musiker på turné med bland annat Loney Dear och Jenny Wilson.Klas-Henrik Hörngren, keysPontus Hedström, saxofonThomas Backman, saxofon, klarinettKristoffer Alehed, trombonJacob Öhrvall, basMartin Öhman, trummor, elektronikRasmus Persson, utljud


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-08 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Klabbes Bank

Klabbes Bank, Berlin på Spotify

Protect the Forest

Berlin

Klabbes Bank, Utveckling på Spotify

Z

Utveckling

Klabbes Bank, Dalarna på Spotify

Protect the Forest

Dalarna

Klabbes bank är en svensk musikgrupp ledd av keyboardisten Klas-Henrik Hörngren. Klabbes bank började 2002 som ett jazzband men musiken har med åren utvecklats och blivit alltmer genreöverskridande. Idag kan bandets musik beskrivas som en salig blandning av rock, pop, electronica, jazz och fri improvisationsmusik.


Bandets senaste skiva Protect the Forest blev 2013 både nominerad till en Grammis och ett manifestpris i kategorin årets jazz.