Ola Åkerman / Tony Kofi Quintet

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I lekfull symbios mellan saxofon och trombon, med virvlande arrangemang och tematiska variationer som fascinerar, ger den brittiske jazzstjärnan Tony Kofi och veteranen Ola Åkerman oss en glädjefylld och svängig konsertupplevelse i jazzlegenden Duke Ellingtons anda.
På scen bildar de kvintett tillsammans med ett gäng eminenta musiker: pianisten Mathias Landæus, basisten Nils Bo Davidsen och trummisen Cornelia Nilsson. Om du gillar energiska uttryck, välpolerat samspel och glädje, då är denna kväll din. 


Gruppen startade efter att Ola och Tony mötts på London Jazz Festival. De kom överens omatt prova någonting tillsammans. Som utgångspunkt för sitt musicerande valde de Ellingtonsmusik som är så rik och ger många ingångar till att spela i traditionen samtidigt som mankan sig stora friheter. Låtarna är så starka så att de i princip tål vad som helst.Ola ringde ihop ett band i Malmö/Köpenhamnsregionen med några av sina favoritmusiker och redan vid första tillfället hittade bandet en stark musikalisk gemenskap som framförallt märks för publiken i den stora glädjen och entusiasmen inför musiken och samspelet.Konserterna präglas av en hängivenhet till musiken och det är lätt för alla att hänga med tack vare kända låtar och den starka scennärvaro samtliga musiker i bandet har.Repertoaren består som sagt av Ellingtonlåtar, vissa oerhört välkända andra mindre spelade men alla är mästerverk i sin egen rätt. Dessa kompletteras med originalmusik som direkt taravstamp i Ellingtons musik. Låtarna kommenterar Ellingtons musik och ser till att placera konserten just nu vid det tillfälle när den spelas. Till detta ska tilläggas att allting svängermaximalt.” It Don’t Mean a Thing if it Aint got That Swing”
Ola Åkerman - trombon
Tony Kofi - saxofon
Mathias Landæus - piano
Nils Bo Davidsen - bas
Cornelia Nilsson - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-04 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: