Menu

KING DUDE

Stockholm

Fasching
onsdag, 18 mars 2020 kl:20:00

King Dude


Räkna med maffigt mörker när folkrockens allra dystraste sjunger om krig.


I en intervju med brittiska The Guardian för några år sedan sa Thomas Jefferson Cowgill att han försökt göra de mest skräckinjagande musik han kunde. På nya albumet Music To Make War To fortsätter Seattlebon som bytte metal-genren mot folk, blues och något man kan kalla dark americana. I samma intervju säger han att HBO-serien True Detective var som om någon krupit in i hans hjärna och skrivit en tv-serie.


Precis som i True Detective skriver TJ Cowgill gärna om det allra mörkaste inom människan. Och både det ockulta och förkärleken för landsbygdsmystik är andra givna referenspunkter. Nya albumet består alltså av musik som passar till ett krig – men det handlar inte om kulsprutesmatter. Snarare mörk blues, dyster pop och vemodig country, blandat med nattsvarta texter. Inte så konstigt att många velat döpa om Johnny Cash från ”the man in black” till ”the man in medium grey” efter att ha hört King Dude… TJ Cowgills och King Dudes mörker är av det slaget att det får andras svärta att bli några nyanser ljusare.


Ändå är Music To Make War To King Dudes mest lättillgängliga album hittills. Metal-influenserna är nedtonade, han sjunger faktiskt mer än han väser och vissa låtar har rent av något som kan kallas hitpotential – men självklart är det hitmusik för en mörk värld.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

onsdag, 18 mars 2020 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

187.5kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad