Menu

Anna Einarsson // Svante Söderqvist

Stockholm

Fasching
tisdag, 24 mars 2020 kl:20:00

Anna Einarsson Ensemble är en ny ensemble med handplockade musiker: Anne Niepold från Belgien spelar accordeon, Stefan Wingefors, som till vardags är huspianist i Bohuslän Big Band spelar piano och Svante Söderqvist är kontrabasist.Texterna är betraktelser och berättelser, ofta med existentiella teman. Det är mel-odiskt och sinnrikt utan att vara tillkonstlat eller svårtillgängligt. Life in pieces är den sjätte utgivningen på den egna etiketten AEMusic.


Anna Einarsson är född 1978 och verksam som tonsättare, sångerska och live-elektronik-musiker, uppväxt i Uppsala. Gränsland är ett av Annas kännetecken, då hon i sitt musicerande och komponerande rör sig mellan jazz, elektronisk musik ochnutida musik.Kontemplation, vemod, finurligheter, i kompositioner som spa?nner mellan jazz, folk, experimentellt och nordiskt pa? Anna Einarsson Ensembles nya skiva Life in Pieces.


Anna Einarsson, sång
Anne Niepold, accordeon (BEL)
Stefan Wingefors, piano
Svante Söderqvist, kontrabas
___________________________________
Basisten och cellisten Svante Söderqvist har under sina drygt femton år i svenskt musikliv gjort sig känd som en av landets främsta jazzbasister. Under senaste året har Söderqvist format sin första helt egna ensemble där han spelar både kontrabas och cello och där han även komponerar all musik, något som har varit en vision och målsättning under många år.


Med sig har han de mångårige kollegorna Adam Forkelid och Calle Rasmusson på piano respektive trummor. Trion har spelat ihop i många olika konstellationer genom åren vilket gör att gruppen är väldigt samspelt trots att just denna ensemble är relativt nystartad.


Musiken är mycket personlig med tydlig melodisk och rytmisk utgångspunkt och med element från både jazz, folkmusik och klassisk musik. Forkelid och Rasmusson gör ett stort avtryck i musiken genom bländande musikalitet och spelskicklighet.Genom att använda stråkspel på både kontrabas och cello och även sjunga skapar Svante Söderqvist ett varierat solistiskt uttryck vilket gör att den lilla triosättningen känns varierad och lekfull.


I maj 2019 spelades debutskivan in i Stockholm och den ges ut på skivbolaget Prophone/Naxos i samband med konserten på Fasching. Albumet med namnet Arrival består av tio spår varav nio är komponerade av Söderqvist. På skivan medverkar även den internationellt mycket uppmärksammade polske jazzviolinisten Adam Baldych som gästsolist.


Svante Söderqvist - kontrabas
Adam Forkelid - piano
Calle Rasmusson - trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

tisdag, 24 mars 2020 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 220

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad