kl: 20:00

Studnitzky KY & Sthlm Berlin Ensemble

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Jazzprofessor, festivalgrundare och flerfaldigt prisad pianist och trumpetare.Sebastian Studnitzky har alltid rört sig i gränslandet mellan jazz, klassiskt och elektroniskt. Hans musikaliska kännetecken är att han är detaljerad, minimalistisk och transparent i sitt spel – ingen ton är överflödig när Sebastian Studnitzky blåser i trumpeten eller lägger sina fingrar på pianots klaviatur. Hans musik har ett känslomässigt djup som är väldigt personligt.


Som grundare till Berlinfestivalen XJAZZ gav han Tyskland dess största jazzfestival – och som musikaliskt ansvarig har han genom åren sett till att fylla festivalen med det mest spännande inom jazz och elektronisk musik till publikens stora glädje.


Men – det är inte allt han gör. Sebastian Studnitzky är också professor i jazztrumpet vid Dresdens musikhögskola. Ja, och givetvis en högt aktad soloartist. Med projektet KY smälter han samman trumpet, piano och elektroniska beats till en stämningsfull ljudväv – inte sällan kosmiskt svävande och själfull.Att han tidigare samarbetat med andra artister som Nils Landgren’s Funk Unit, Jazzanova, Nightmares On Wax och Moritz von Oswald ger en vink om hur det låter. Det är inte jazz, inte techno, inte funk. Det är något däremellan – eller kanske snarare något som svävar fritt över dessa genreindelningar.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-28 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: