Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 20:00

Frank Gambale

FaschingDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Frank Gambales status som en av jazzvärldens främsta gitarrister har kommenterats av flera andra framstående och stilbildande jazzgitarrister – på väldigt olika sätt. Pat Metheny har beundrande sagt att han skulle vilja ta en månads ledigt för att studera gitarrspel tillsammans med Gambale. John McLaughlan har å andra sidan svartsjukt, fast så klart skämtsamt, sagt att han skulle vilja hugga av Gambales händer. Och när Metheny och McLaughlan uttalar sig så… ja, då vet man att vi har att göra med en världsgitarrist av rang! När sedan hans gamla kollega – den inte heller helt okände pianisten Chick Corea – säger att Gambale är en av världens bästa gitarrister. Ja. Då finns inte så mycket att tillägga.


Fast i just det här fallet gör det ju ändå det. För gitarrvirtuosen Gambale kommer inte till Fasching på egen hand. Med sig på scen har han ett gäng som gör hans gitarrspel rättvisa. På keyboards kompar ingen mindre än snabbfingrade George Whitty som spelat tillsammans med Brecker Brothers, basisten Hadrien Feraud som precis som Gambale själv samarbetat med Chick Corea (och som levererar expolsiva bassolon!) – och trummisen Damien Schmitt har skött rytmerna bakom Jean-luc Ponty och räknas som en av de hetaste trummisarna just nu. Definitivt en man att hålla ögonen på.


Tillsammans skapar de funkig jazz-fusion med hög energi och avancerad teknik.


Frank Gambale  – gitarr/sång
George Whitty – keyboards
Hadrien Feraud – bas
Damien Schmitt – trummor


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-29 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: