Menu

Shafiq Husayn

Stockholm

Fasching
lördag, 4 april 2020 kl:21:00

Att Los Angeles kallas ”City of Angels” och samtidigt är platsen där en majoritet av de filmer som går upp på bio världen över produceras i drömfabriken Hollywood är ett självklart faktum för de allra flesta. Musikaliskt har staden svajat fram och tillbaka i relevans. Västkustjazzen var stark på 1950- och 1960-talen, men frågan är inte om senare års kreativa explosion överglänser den eran. Och det är inom jazz, hiphop, soul och modern klubbmusik det kokat.


Musikern, producenten, låtskrivaren och artisten Shafiq Husayn är ett levande bevis på Los Angeles-scenens nuvarande styrka. Han är en del av kollektivet Sa Ra Creative Partners och har producerat världsstjärnor som Erykah Badu, Andre 3000 och Kanye West – för att nämna några.


Han började tidigt. När han var ung bar han skivbackarna åt legendariska hiphop-dj:n Afrika Islam (som själv var en av Afrika Bambataas adepter). Sedan dess har han stadigt arbetat sig upp mot den höga nivå där han befinner sig i dag – vilket bland annat innebär att han har hjälpt till att lansera artiser som Anderson. Paak och Robert Glasper.


Men det är med senaste albumet – The Loop – som han verkligen visar vad han själv är kapabel till. Visst har han haft hjälp. På skivan medverkar Thundercat, Flying Louts, Erykah Baduh, Bilal och många andra. Men det är Shafiq Husayns kunnande och musikalitet som tar albumet till oväntade höjder.


Live kan man – precis som på albumet – förvänta sig en sömlös mix mellan analoga och elektroniska instrument, utspejsad och tillbakalutad funk, neo-soul, inslag av frijazz och elganta hiphopbeats.


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

lördag, 4 april 2020 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

187.5kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad