Menu

Tribute to Joao Gilberto

Stockholm

Fasching
fredag, 29 januari 2021 kl:20:00

Bossa novans grundare, João Gilberto, hyllas av ett tajt band med multiintrumentalisten Rubem Farias i spetsen och stjärnsångerskor som Lill Lindfors och Miriam Aïda!


Med albumet Chega de Saudade introducerade João Gilberto sin uppdatering av den brasilianska sambamusiken. Musikstilen fick namnet bossa nova – den nya bossan. Efter samarbetet med saxofonisten Stan Getz och hitlåten ”The Girl from Ipanema” spreds den nya musikstilen över hela världen.


Nu hyllar basfenomenet och multiinstrumentalisten Rubem Farias (född i Brasilien, men boende i Stockholm), de båda fantastiska sångerskorna Lill Lindfors och Miriam Aïda och ett ytterst starkt band legenden João Gilberto.Rubem Farias är en talangfull musikskapare och en sann mästare på både elbas och kontrabas. Han är dessutom en lysande kompositör och arrangör som turnerat världen runt med många framstående artister.


Lill Lindfors är en av våra mest folkkära artister och har varit verksam på musikscenen sedan 50-talet. När bossa novan kom till Sverige på 60-talet var det mycket tack vare Lill och andra stora artister som sjöng brasilianska låtar på svenska.


Miriam Aïda är en av Sveriges populäraste vokalister inom jazz och latin. Aïda står stadigt rotad i den brasilianska myllan, vilket hon bevisat på fenomenala album som A Bossa Elétrica, Meu Brasil och Letras Ao Brasil. Hon har turnerat världen runt och delat scen med många brasilianska stjärnor som Hermeto Pascoal, Badi Assad och gitarristen Marco Pereira.Konserten blir ett sätt att hylla den melodiska enkelhet, den rika harmonik och det speciella rytmmönster som João Gilberto stod för musikaliskt. Den blir också en fest för en musikstil som revolutionerade den brasilianska musiken: bossa nova!


Rubem Farias - elbas, arrangemang
Filip Ekestubbe - pianoOla Bothzen - trummor
Erik Söderlind - gitarr
Magnus Lindgren - saxofon, flöjt
Karin Hammar - trombon
Thomas Wingren - slagverk
Miriam Aida - sång
Lill Lindfors - sång


Fasching är en jazzklubb, konsertlokal, restaurang och bar belägen på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm.

Datum / Tid

fredag, 29 januari 2021 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Fasching

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

160kr - 320

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad